Man kan stadig få jagtbevis til rensdyrjagten 1.august

Om 14 dage - lørdag den 1. august - starter jagtsæsonen, efter at landsstyremedlem Ane Hansen har godkendt forvaltningsplanen for årets rensdyr- og moskusoksesjagt i 2009-2010.
Så er det rensdyrjagtsæson Foto © : Edvard Tobiassen
Skrevet af Karsten Sommer
16. juli 2009 17:33

Alle kan i princippet deltage i jagten i områder med åben kvote - det gælder på vestkysten fra Ilulissat og sydover - bare man har et gyldigt fangstbevis.

Fangstbeviset koster 50 kroner, og skal iflg. reglerne være betalt inden 1.maj. Men har man ikke fået ordnet det inden den tid, så kan det stadig nåes. Der dispenseres også for reglen om at man skal have boet mindst 2 år i Grønland, for at få lov til at deltage i jagten.

- Det skyldes den store rensdyrbestand i områderne med åben kvote, siger fuldmægtig Kaare Winther Hansen fra Styrelsen for Fiskeri, Fangst og Landbrug.

Men samtidig understreger han at alle skal sørge for at have et jagtbevis samt licens for at nedlægge rensdyr og moskusokser. Fangere skal derfor stadig ansøge om licens ved henvendelse til deres bopælskommune.

- Og det er vigtigt at fritidsjægerne sørger for at have papirerne i orden. Der vil nemlig i år blive foretaget flere stikprøvekontroller end normalt fra jagtbetjentene, siger han.

Og samtidig er det meget vigtigt at alle, der er på jagt, udfylder fangstrapporteringsskemaer, som afleveres til kommunen senest 3 uger efter fangstens ophør. Skemaerne er vigtige, fordi de sikrer at forvaltningsmyndighederne kan foretage nødvendige reguleringer, så de levende ressourcer bevares bedst muligt, siger fuldmægtig Kaare Winther Hansen fra Styrelsen for Fiskeri, Fangst og Landbrug.

.