"Man føler sig fri i Grønland"

Der er topkarakteter til Grønland fra de to arabisk-danske drenge Biilo og T, som hver dag lidt før kl.18, står for den alternative TV-julekalender "Perlevenner i Grønland".
Skrevet af Karsten Sommer
18. december 2009 08:20

- Man føler sig fri i Grønland, siger T til avisen AG. Og hans ven Biilo supplerer: Det er lissom at tage sol i solarium, der er ikke nogen der kommer og forstyrrer.

Kun et par ting skuffede de to venner, der har kendt hinanden siden de var 12.

- Vi troede der ville være pingviner, Men der var slet ingen pingviner og vi så heller ingen isbjørne. Det er jeg skuffet over, siger Biilo. Især da de to drenge så Grønlandsbankens logo, som de mener forestiller en pingvin.

- Hvorfor er Grønlandsbankens logo en pingvin, når der ikke er nogle pingviner i Grønland?, lyder det fra Biilo.

Derudover var det - ifølge AG - et chok for de to venner, at man ikke kan købe 1½ liters cola i Grønland, og at der ikke er nogen McDonald-restauranter.

- Det må præsidenten i Grønland gøre noget ved, foreslår de.

Til gengæld glemmer de aldrig det dejligt kolde vandhanevand, og den tørre luft:

- Vi havde en chipspose, der var åben i ti dage. Chipsene holdt sig sprøde, så fresh er det oppe i Grønland, siger de to julekalenderstjerner.

- Der var ingen minus ved Grønland! Det er et luksusland. Og vi giver topkarakter - 5 stjerner til landet, og håber at komme tilbage, slutter perlevennerne i AG.