Malik Berthelsen: Undervis elever i økonomistyring

Mange lønkontoer er tomme bare et par dage efter den 1. Det mener siumutpolitiker Malik Berthelsen, der vil have indført undervisning i økonomistyring i folkeskolen.
Skrevet af Karsten Sommer
27. juli 2010 05:11

Derfor har Malik Berthelsen i et paragraf 36-spørgsmål foreslået Naalakkersuisut, at basal økonomistyring indgår i undervisningen af de ældre klasser i folkeskolen.

Han mener, at mange familiers dårlig levevilkår skyldes manglende indsigt i, hvordan man styrer sin privatøkonomi, og hvordan man laver budgetter.

Den uigennemtænkte brug af penge er meget synlig, blandt andet når der udbetales løn, pensioner og efterskat, skriver Malik Berthelsen, der dog mener at det nok er for sent at ændre på den voksnes økonomiske adfærd.

- Men hvis de nye generationer skal blive bedre til at styre deres privatøkonomi, så må skolen være det rette sted at starte.

- De må allerede før de bliver voksne få indpodet konsekvenserne af god og dårlig styring af de midler man tjener, skriver Malik Berthelsen, der håber Naalakkersuisut vil se på ideen om et nyt skolefag om økonomistyring hos de ældste folkeskoleklasser.