Malik Berthelsen stopper

Siumuts unge markante medlem af Inatsisartut Malik Berthelsen har valgt ikke at genopstille til Inatsisartut den 12. marts.
Skrevet af Noah Mølgaard
01. februar 2013 06:42

Siumuts yngre medlemmer af Inatsisartut, nemlig Malik Berthelsen og Akitsinnguaq Olsen, der begge blev valgt ind i 2009. Akitsinnguaq Olsen blev valgt ind for Inuit Ataqatigiit, men valgte at flytte til Siumut inden det første år var gået.

Malik Berthelsen har blandt andet markeret sig i sprogdebatten, sundhedsfremmende tiltag, loven om energi-drikke og nu debatten om længere åbningstider for salg af alkohol.

- Men jeg har taget beslutningen allerede for et år siden. Der lovede jeg min familie at jeg ikke genopstiller, siger Malik Berthelsen til KNR.gl.

Men han lægger ikke skjul på at det ellers kriblede i hans politiker mave, da formanden for Naalakkersuisut Kuupik V. Kleist udskriv valget i år.

- Men vores børn er 3 og 10 år. Den ældste bliver teenager de næste år og jeg ved, at det har været hårdt for familien i de lange perioder jeg har været hjemmefra på grund af samlingerne og møderne i Inatsisartut. Så den kriblen i maven var overstået inden dagen var omme, siger Malik Berthelsen.

Den 34-årige Siumutter er privat næringsdrivende i Sisimiut og har også planer om at dygtiggøre sig i sprog.

- Det er et ønske vi har haft i flere år. Vi vil gerne tage et ophold udenfor for Grønland og dygtiggøre os i sprog, siger Malik Berthelsen, der også glæder sig til at få mere tid til sejleture og jagtture med familien.

Han er kun 34 år og vil ikke udelukke et politisk comeback på et senere tidspunkt.