Maliina Abelsen afviser børneombudsmand

Demokraternes kæphest om en børneombudsmand vinder ikke umiddelbart indpas hos naalakkersuisoq Maliina Abelsen, som dog er åben over for ideen om et nyt rådgivende organ på børne- og ungeområdet.
Skrevet af mlk
24. september 2009 07:53

Naalakkersuisoq for sociale anliggender Maliina Abelsen er ikke umiddelbart enig med Demokraterne i, at en børneombudsmand er den rette løsning på børne- og ungeområdet.

Hun mener nemlig, at mange af de opgaver som en børneombudsmand skal varetage allerede udføres af MIPI - videnscenter om børn og unge. Det fremgår af et svar på et paragraf 36 spørgsmål fra medlem af Inatsisartut for Demokraterne Andreas Uldum.

- I en tid med begrænsede ressourcer, såvel økonomiske som personalemæssige, mener jeg, at det er vigtigt, at nye tiltag ikke overlapper allerede eksisterende tiltag, siger Maliina Abelsen i sin besvarelse

Hun støtter til gengæld Demokraternes forslag om, at der bør være et rådgivende organ over for Naalakkersuisut på børne- og ungeområdet. Hun er blot usikker på om en børneombudsmand er den rette løsning til det.

Maliina Abelsen lover dog, at overvejelserne omkring en børneombudsmand vil indgå i den strategi, hun nu er ved at udarbejde for børne- og ungeområdet.