Maliina Abelsen ønsker faste standarder på børneområdet

Det er ikke let at få mindre børn til at forholde sig til de store og svære spørgsmål i deres liv. Alligevel opfordrer naalakkersuisoq for sociale anliggender Maliina Abelsen til, at der tages hensyn til børnenes behov, når mor eller far har fået en dom på halsen.
07. oktober 2009 15:37

Maliina Abelsen kommenterede på MIPI's nye undersøgelse om domfældte forældre. Og hendes dom er klar: Barnet skal være udgangspunkt.

Det er dog ikke lige let at spørge et barn til råds. Medlem af Inatsisartut Anda Uldum fra Demokraterne, forslog fornyligt en børneombudsmand til jobbet. Men den løsning er Maliina Abelsen ikke helt enig i.

- Det vigtige er, at der bliver lavet faste standarder, der sikrer, at barnet ikke blive manipuleret til noget, siger hun.

Naalakkersuisoq for sociale anliggender opfordrer ligeledes til mere samarbejde på tværs af forskellige institutioner på børneområdet.

- Vi mangler et organ, som kan give tværfaglige anbefalinger til Naalakkersuisut på børne- og ungeområdet. Det kunne jeg godt tænke mig at se i fremtiden, siger Maliina Abelsen.