Suka K. Mala Høy Kúko og Ane Hansen ud af Forfatningskommissionen

Naalakkersuisoq for Selvstændighed, Suka K. Frederiksen, har nu taget initiativ i den fastlåste situation omkring Forfatningskommissionen, der har ligget stille siden starten af november.
Siumut Selvstændighed Naalakkersuisoq
Foto © : Siumut
Skrevet af Karsten Sommer
11. januar 2018 07:13

Suka K. Frederiksen meddelte i aftes i en pressemeddelelse, at Naalakkersuisut onsdag har besluttet, at Atassuts oprindelige medlem af kommissionen, Mala Høy Kúko, der nu er skiftet til Siumut, udtræder af Forfatningskommissionen.

Den plads, Mala Høy Kúko efterlader, vil indtil videre ikke blive besat. Dette sker som en konsekvens af, at Atassut ikke længere er repræsenteret i Inatsisartut.

Således vil der indtil videre være seks medlemmer af kommissionen.

Naalakkersuisut har endvidere besluttet, i forlængelse af at Ane Hansen, Inuit Ataqatigiit, har orlov fra Inatsisartut, at Ane Hansen ligeledes udtræder af forfatningskommissionen.

Naalakkersuisut vil derfor anmode Inuit Ataqatigiit om at indstille et medlem af Inatsisartut som nyt medlem af Forfatningskommissionen, efter Ane Hansen.

- Jeg finder det ganske tilfredsstillende, at vi nu har fundet en løsning vedrørende Forfatningskommissionens sammensætning, som er i god tråd med kommissoriet og den tilslutning, Naalakkersuisut fik i Inatsisartut til at igangsætte kommissionsarbejde, skriver Suka K. Frederiksen.

Hun ser nu frem til at forfatningskommissionen igen "trækker i arbejdstøjet” og fortsætter sit arbejde, slutter naalakkersuisoq for Selvstændighed.