Foto: Siumut

Suka K. Mala Høy Kúko og Ane Hansen ud af Forfatningskommissionen

Naalakkersuisoq for Selvstændighed, Suka K. Frederiksen, har nu taget initiativ i den fastlåste situation omkring Forfatningskommissionen, der har ligget stille siden starten af november.

Suka K. Frederiksen meddelte i aftes i en pressemeddelelse, at Naalakkersuisut onsdag har besluttet, at Atassuts oprindelige medlem af kommissionen, Mala Høy Kúko, der nu er skiftet til Siumut, udtræder af Forfatningskommissionen.

Den plads, Mala Høy Kúko efterlader, vil indtil videre ikke blive besat. Dette sker som en konsekvens af, at Atassut ikke længere er repræsenteret i Inatsisartut.

Således vil der indtil videre være seks medlemmer af kommissionen.

Naalakkersuisut har endvidere besluttet, i forlængelse af at Ane Hansen, Inuit Ataqatigiit, har orlov fra Inatsisartut, at Ane Hansen ligeledes udtræder af forfatningskommissionen.

Naalakkersuisut vil derfor anmode Inuit Ataqatigiit om at indstille et medlem af Inatsisartut som nyt medlem af Forfatningskommissionen, efter Ane Hansen.

- Jeg finder det ganske tilfredsstillende, at vi nu har fundet en løsning vedrørende Forfatningskommissionens sammensætning, som er i god tråd med kommissoriet og den tilslutning, Naalakkersuisut fik i Inatsisartut til at igangsætte kommissionsarbejde, skriver Suka K. Frederiksen.

Hun ser nu frem til at forfatningskommissionen igen "trækker i arbejdstøjet” og fortsætter sit arbejde, slutter naalakkersuisoq for Selvstændighed.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt