Maersk udvider oliejagt

Maersk Oil, der også har licens i Grønland, har gennemført overtagelsen af andele i tre olieblokke ud for Brasiliens kyst for den nette sum af 2,4 milliarder dollar.
Skrevet af Naimah Hussain
22. juli 2011 09:57

Det sker gennem købet af SK do Brasil Ltda, oplyser A.P. Møller-Mærsk i en selskabsmeddelelse. Købet beløber sig til 2,4 milliarder dollar - godt 12,4 milliarder kroner.

- Købet var betinget bl.a. af godkendelse fra de brasilianske myndigheder. Alle betingelser er nu opfyldt, og Maersk Oil har derfor i dag gennemført købet af 100 pct. af aktiekapitalen i det brasilianske firma, hedder det i meddelelsen.

Handlen er sket gennem Maersk Oils datterselskab Maersk Petroleo Brasil Ltda.

Brasilien er et af det danske selskabs fokusområder inden for efterforskning og produktion af olie og gas. Maersk Oil har i forvejen andele i adskillige af de meget lovende oliefelter i brasiliansk farvand.

Overtagelsen af SK do Brasil sikrer Maersk Oil andele på mellem 20 procent og 40 procent i yderligere tre olieblokke.

- Købet er i overensstemmelse med vores strategi, da det vil gøre Brasilien til et kerneområde for Maersk Oil, sagde selskabets topchef Jakob Thomason i forbindelse med annonceringen af det planlagte køb i december 2010.

Maersk Oil har også interesser her i landet. Konsortiet Maersk/Nunaoil har nemlig rettighederne til efterforskning på en koncession på 12.000 kvadratkilometer i Baffinbugten. Hvis efterforskning og de efterfølgende prøveboringer giver positivt resultat, kan en kommerciel olie- og gasproduktion starte om 10 til 15 år, lyder forventningen.