Madfestival for børn i Nuuk

Børnene kan se frem til en hel dag fuld af sjove og lærerige aktiviteter med fokus på madglæde og sundhed, når Departementet for Sundhed og en lang række virksomheder, institutioner og foreninger afholder Mamartut Festival i Nuuk den 17. september.
Foto © : Mamartut Festival
Skrevet af Simon Uldum -
14. september 2016 07:13

Afholdelsen af Mamartut Festival er en del af markeringen af folkesundhedsprogrammet Inuuneritta II’s indsatsår for kost, som har fået overskriften ”Børn og kost”.

Det er målet at skabe et koncept for festivalen, så den kan blive en tilbagevendende begivenhed, som kan gennemføres andre steder i landet, skriver Naalakkersuisoq for Sundhed, Doris Jakobsen i en pressemeddelelse.

- Der er lagt op til en spændende festival for børn, som tager udgangspunkt i madglæde og sundhed. Det allervigtigste kostråd er at spise varieret. Derfor vil vi gerne skærpe børns nysgerrighed i forhold til mad og sundhed. Vi vil give dem lysten og modet til smage mange forskellige madvarer, siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Doris Jakobsen og fortsætter:

- Ved Mamartut Festival får børnene mulighed for at lære om sund mad gennem sjove aktiviteter. Børnene vil få viden om de råvarer, vi har i landet med særlig fokus på fisk. Fisk er en fantastisk og sund råvare, og rådet til befolkningen er, at komme fisk på middagsbordet så ofte som muligt.

Læs mere om Mamartut Festival på Peqqik.gl eller følg festivalen på Facebook/mamartutfestival