Formanden for Naalakkersuisut, Múte Bourup Egede, var vært under Dronningens besøg i Ilulissat og Nuuk.Foto: Malik Brøns / KNR

Múte om Dronningens besøg: Dét talte vi om

Det var samfundets opbygning og historien, der fyldte, når Dronningen og formand for Naalakkersuisut talte sammen under det tre dage lange besøg. 

Tre hektiske dage med Dronningens besøg i Ilulissat og Nuuk er slut.

Fredag ankom Dronning Margrethe til Ilulissat og efter blot en dag gik turen videre til Nuuk. 

Formanden for Naalakkersuisut, Múte Bourup Egede, var vært under Dronningens besøg i de to byer.

- Hendes besøg vakte naturligvis glæde hos mange i Grønland. Og det virker til, at Dronningen selv var glad for besøget og opholdet, siger Múte Bourup Egede.

LÆS OGSÅ Kæmpekø til kaffemik med dronningen

- Det er en oplevelse, at byde hende velkommen på befolkningens vegne, fortæller han.

I Ilulissat besøgte Dronningen blandt andet det nye Ilulissat Isfjordscenter og besøgte det hus, hvor polarforskeren og forfatteren Knud Rasmussen er født.  Og så blev der tid til en sejltur i den berømte isfjord. En tur, som vil Múte Bourup Egede vil huske.

- Det mest bemærkelsesværdige må nok være vores sejltur ud for Ilulissat, hvor vi i fred og ro kunne nyde naturen. Her så vi også to pukkelhvaler, hvilket var en speciel oplevelse, fortæller Múte Bourup Egede.

LÆS OGSÅ Bispevielse: Tredje gang blev lykkens gang for Paneeraq Siegstad Munk

I Nuuk stod programmet på besøg på Ilisimatusarfik og på byens kulturhus Katuaq. Og så deltog hun under den formelle vielse af biskop Paneeraq Siegstad Munk. Hun tiltrådte embedet som biskop den 1. december 2020, men blandt andet på grund af coronaepidemien bispevielsen ladet ventet på sig. 

Ved siden af alle begivenhederne havde formand for Naalakkersuisut og  Dronningen tid til at tale sammen: 

- Vi talte om rigtig mange forskellige emner. Lige fra samfundets opbygning til dets historie men og til hendes børnebørn til det at have børn.  Men vil talte generelt mest om samfundets opbygning, dets historie og forskellige historiske begivenheder, fortæller Múte Bourup Egede.

LÆS OGSÅ Billeder fra dronningens sidste dag i Nuuk: Mindesten og bispevielse

Mandag rejste rigsfællesskabets statsoverhoved til et kort besøg Pituffik, den amerikanske base Thule Air Base.  Tirsdag går turen videre til Station Nord, der er forsvarets nordligst beliggende fastbemandede station.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt