Møde mellem KANUKOKA og Grønlands Selvstyre kan udskyde frist

KANUKOKA og Grønlands Selvstyre holder torsdag møde om kommunernes arbejde med at få orden i deres kommunale vedtægter. Det kan føre til en forlænget frist for arbejdet, der ellers skulle være færdigt inden sommerferien.
13. april 2015 11:54

- Kommunerne må overholde den frist Selvstyret har pålagt dem med hensyn til, at få bragt orden med deres kommunalevedtægter, som er inde sommerferien, siger Søren Hald Møller, den konstituerede departementschef i formandens departement, til KNR.

Reaktionen kommer efter, at KNR i sidste uge kunne fortælle, at to ud af tre kommuner, som KNR har talt med, ikke mener , at de kan nå at få bragt orden i deres kommunale vedtægter inden sommerferien.

Læs også Kommuner får svært ved at nå frist

Gamle bekendtgørelser og vedtægter fra før 2009, der blev gjort ugyldige ved kommunesammenlægningen i 2009, bliver stadig brugt i landets fire kommuner i et vist omfang.

Og det er på den baggrund, at landets kommuner har fået frist til starten af sommerferien til  at få bragt orden i sagerne af Grønlands Selvstyre.

At de ikke kan nå det til fristen, ægrer Søren Hald Møller.

Han skal til møde omkring vedtægterne med KANUKOKA på torsdag. Og viser det sig, at kommunerne fastholder, at de ikke kan nå den fastsatte frist, vil Søren Hald Møller dog overveje at ændre på fristen.

- Det er godt, at kommunerne tager deres arbejde alvorligt med hensyn til, at bestræbe sig på at få bragt orden i deres kommunale vedtægter. Det vigtigste er, at kommunerne er igang med deres arbejde. Det er mindre vigtigt, hvornår de afleverer, siger Søren Hald Møller.

Læs også Kommuner er uenige om årsag til at holde på forældede regler

At kommunerne har svært ved at nå fristen til inden sommerferien, forklarer direktør for KANUKOKA, Hans Peder B. Christensen med, at kommunerne har problemer med for få jurister til det store juridiske arbejde.

Han mener desuden ikke, at det umiddelbart har haft konsekvenser, at kommunerne har kørt med forældede vedtægter i en årrække.