Mændenes førertrøje bliver skrottet

Mændenes førertrøje i de offentlige virksomheders bestyrelser bliver nok skrottet. Der skal nemlig være lige mange mellem kvinder og mænd i bestyrelserne. Naaja Nathaliensens lovforslag om kønskvoter i de offentlige virksomheder er blevet sendt til 3. behandling i torsdags lige før, den store uran debat. Næsten alle partier stemte for, dog er det ikke alle der klapper af den lov.
Skrevet af Nina-Vivi Andersen
29. oktober 2013 06:14

- Det vi studser over, det er kønskvoterne i bestyrelsen, det er det vi er uenige i. Vi mener ikke, at det skal komme an på om man er kvinde eller mand, når man skal ind på bestyrelse. Vi mener det er kvalifikationer der skal til, Siger Anda Uldum fra Demokraterne.

Siumut, Inuit Ataqatigiit og Partiit Inuit støttede lovforslaget. Hvor i første omgang Atassut og Demokraterne var uenige i lovforslaget, da de mente, at det handler om kompetence.

Selvom Atassut har været imod lovforslaget, har de i 2. behandling tilsluttet sig til lovforslaget og stemte grønt i torsdags. Demokraterne står så alene om uenigheden.

Naaja Nathaliensen mener, at det lovforslag er vigtig i samfundet, da hun mener at de kompetente kvinder ikke bliver set i samfundet.

- Selvfølgelig er der kompetente kvinder til at fylde disse bestyrelsespladser. De skal bare ses og de bliver det ikke i dag. Derfor bliver vi nødtil, at lave noget positivt sær behandling i en periode i lovgivningen, Siger Naaja Nathaliensen.

Lovforslaget er blevet sendt til 3. behandling den 6. november uden udvalgets skal inddrages. Naaja Nathaliensen glæder sig over at hendes forslag vil blive vedtaget og tror på at de vil skabe mangfoldighed mellem kvinder og mænd.

- Jeg glæder mig utroligt meget til 3. behandling, til loven bliver en realitet. Det er noget jeg har arbejdet rigtigt meget med og meget længe. Jeg tror, det er den rette vej til at skabe mangfoldighed her i samfundet og bedre beslutningsgrundlag, siger medlem af Inatsisartut Naaja Nathaliensen.

Hvis Lovforslaget bliver vedtaget vil den træde i kraft den 1. januar 2014.