Måling: Trump halser langt efter Joe Biden i svingstater

I de seks delstater, som var afgørende for Trumps valgtriumf i 2016, fører Joe Biden stort, viser ny måling.
Trumps formodede udfordrer ved valget i november, demokraten Joe Biden, har i samtlige seks stater en føring på mindst seks procentpoint, skriver The New York Times. Foto © : Ronda Churchill Saul Loeb/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
26. juni 2020 13:43

USA's præsident, Donald Trump, mister opbakning i de seks svingstater, som i 2016 sikrede ham sejren over demokraten Hillary Clinton.

Det viser en ny meningsmåling blandt næsten 4000 registrerede vælgere i delstaterne Michigan, Wisconsin, Florida, Pennsylvania, Arizona og North Carolina. Målingen er lavet af avisen The New York Times og Siena College.

Trumps formodede udfordrer ved valget i november, demokraten Joe Biden, har i samtlige seks stater en føring på mindst seks procentpoint, skriver The New York Times.

LÆS OGSÅ Biden står til flere primærvalgssejre efter nominering

I 2016 betød det for eksempel, at Trump sikrede sig samtlige valgmænd fra Michigan, Wisconsin og Pennsylvania, selv om han kun sejrede med under et procentpoints forspring til Clinton.

Det skyldes USA's særlige valgsystem med valgmænd, som i sidste ende afgør, hvem der vinder. Hver delstat har et antal valgmænd, og den kandidat, som får flest stemmer i de enkelte stater, får samtlige valgmænd.

I Arizona og North Carolina, hvor Trump sejrede med over fire procentpoint i 2016, har Biden en føring på henholdsvis syv og ni procentpoint.