Trumps formodede udfordrer ved valget i november, demokraten Joe Biden, har i samtlige seks stater en føring på mindst seks procentpoint, skriver The New York Times.Foto: Ronda Churchill Saul Loeb/AFP/Ritzau Scanpix

Måling: Trump halser langt efter Joe Biden i svingstater

I de seks delstater, som var afgørende for Trumps valgtriumf i 2016, fører Joe Biden stort, viser ny måling.

USA's præsident, Donald Trump, mister opbakning i de seks svingstater, som i 2016 sikrede ham sejren over demokraten Hillary Clinton.

Det viser en ny meningsmåling blandt næsten 4000 registrerede vælgere i delstaterne Michigan, Wisconsin, Florida, Pennsylvania, Arizona og North Carolina. Målingen er lavet af avisen The New York Times og Siena College.

Trumps formodede udfordrer ved valget i november, demokraten Joe Biden, har i samtlige seks stater en føring på mindst seks procentpoint, skriver The New York Times.

LÆS OGSÅ Biden står til flere primærvalgssejre efter nominering

I 2016 betød det for eksempel, at Trump sikrede sig samtlige valgmænd fra Michigan, Wisconsin og Pennsylvania, selv om han kun sejrede med under et procentpoints forspring til Clinton.

Det skyldes USA's særlige valgsystem med valgmænd, som i sidste ende afgør, hvem der vinder. Hver delstat har et antal valgmænd, og den kandidat, som får flest stemmer i de enkelte stater, får samtlige valgmænd.

I Arizona og North Carolina, hvor Trump sejrede med over fire procentpoint i 2016, har Biden en føring på henholdsvis syv og ni procentpoint.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt