Lykketoft kaldte Løkke "en lille svindler" i lækket tale

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har tirsdag ringet til formand for FN's Generalforsamling, Mogens Lykketoft, efter at Lykketoft i en tale har kaldt statsministeren for "en lille svindler".
Skrevet af Karsten Sommer
27. januar 2016 05:08

Talen blev holdt ved en privat reception på Christiansborg i forbindelse med Mogens Lykketofts 70-års fødselsdag, men er blevet lækket til avisen Berlingske Tidende.

- Jeg ringede Lykketoft op for at få udtalelsen af- eller bekræftet, men det kom der ikke noget ud af, skriver statsministeren på sin Facebook-side.

I talen kalder Lykketoft Venstre-regeringen med Lars Løkke Rasmussen i spidsen, for "den mest fladpandet populistiske regering, vi har haft i min levetid".

Også den tidligere SR-regering bliver i talen beskyldt for at have været så "talent- og profilløs, at den banede vejen tilbage for den lille svindler, der nu er statsminister".

- Over for mig ville han ikke vedstå sig det, men omvendt heller ikke afkræfte det. Af samme grund har jeg ladet det fare. Også fordi jeg sådan set er enig i, at privat er privat, skriver statsministeren om Lykketofts tale.

Ritzau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Mogens Lykketoft.

Mogens Lykketofts lækkede tale kan læses på BT's hjemmeside.