Foto: Mads Pedersen/KNR

Lydkunstner præsenterer lyden af affald i Nuuk

Hvordan lyder en losseplads....eller chokoladefabrikken i Nuuk? Det mærkelige spørgsmål kan man få svar på i de kommende dage på Nuuk Kunstmuseum.

Museet præsenterer lydkunstneren Jacob Kirkegaard, der har gjort det til sin passion at optage lyd af affald, spildevand og rensningsanlæg i både Danmark, Letland og fra en af verdens største lossepladser i Nairobi, Kenya.    

Og nu har han også optaget lyden af menneskets efterladenskaber i form af skrald og kloakker i Nuuk. Blandt andet har han optaget lyden af den såkaldte chokoladefabrik, der tager sig af natrenovationen i hovedstaden.

Jacob Kirkegaard begraver lydsensorer i endeløse bjerge af affald, sænker specielle mikrofoner - hydrofoner - ned i spildevand og forurenede floder, og optager lyde fra ting, der aldrig før er blevet optaget.

- Udstillingen er et intimt portræt af menneskehedens efterladenskaber og tilknyttede industri, skriver Nuuk Kunstmuseum i sin introduktion til de små nye lydværker, som nu kan opleves på musset. 

Udover de hidtil ukendte lyde fra Nuuk vises også kunstværket Testimonium, der består af affaldslyde fra steder langt fra Grønland.

Værkerne kan ses og høres på Nuuk Kunstmuseum frem til søndag den 11. august.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt