Lundblad slår koldt vand i blodet

Trusler om udelukkelse af hold og tvungen kvalifikation i Vestgrønland for østgrønlandske hold fløj gennem luften lige efter spillerne fra K-64 havde drukket sig fra sans og samling under GM i Qaqatroq. Nu har formand Lars Lundblad og hans bestyrelse slået koldt vand i blodet.
Skrevet af Peter Troelsen
23. august 2013 04:16

Det virker heller ikke rimeligt at ramme alle holdene på østkysten, blot fordi et hold ikke har kunnet modstå fristelsen for en gang gigantdruk. Det kan være ualmindeligt svært at finde gode argumenter for at straffe alle andre hold på østkysten, blot fordi et hold har forbrudt sig mod reglerne. En mellemrunde i Vestgrønland vil være en uoverstigelig økonomisk byrde for klubber på østkysten, med de priser der er på indlands flytransport her i landet, og det må være det faktum, der har fået bestyrelsen til at omgøre deres første beslutninger.

-I forbindelse med herre GM i fodbold i Qaqortoq, vil jeg som formand for GBU meddele, at enkelte personers opførsel, bl.a. med at politiet i Qaqortoq har fundet beviser på, at 2 spillere fra B-67 havde hash på sig, ikke skal have konsekvenser for hele holdet, men kun for de enkelte spillere. Spillere fra K-64, som har været på druk under GM i Qaqortoq, skal behandles på samme måde, hvor deres opførsel ikke skal have konsekvens for hele holdet, men kun for de enkelte spillere, fortæller formanden for GBU.

Han forklarer desuden at man ikke fra GBU´s side har som politik at forfølge hele hold, blot fordi enkelte spillere ikke har nogen anelse om, hvordan man opfører sig i forbindelse med store idrætsbegivenheder. GBU har til hensigt at fremme en sund livsstil hos både børn, unge og voksne.

Der vil givetvis komme en ny udmelding fra GBU formanden og hans bestyrelse, når roen er fladet på igen og tingene har bundfældet sig hos beslutningstagerne.