Lukkede arrangementer kan servere alkohol til klokken 04

Snart kan din pinlige onkel underholde selskabet til konfirmationen i længere tid.
Det skal være muligt for restauranter, værtshuse og hoteller kan søge om at servere alkohol frem til klokken 4 fra søndag til torsdag, når der er tale om lukkede arrangementer. Foto © : KNR / Malik Brøns
Skrevet af Malik Brøns
01. juni 2020 14:58

Et forslag fra Demokraternes Inatsisartutmedlem, Malene Vahl Rasmussen, er blevet vedtaget. 

Forslaget handler om, at Naalakkersuisut skal fremsætte et forslag til Inatsisartut, om at ændre den nuværende alkohollov.

Det skal være muligt for restauranter, værtshuse og hoteller at søge om at servere alkohol frem til klokken 04 fra søndag til torsdag, når der er tale om lukkede arrangementer.

LÆS OGSÅ Flertal vil ændre alkoholloven

De lukkede arrangementer er konfirmationer, runde fødselsdage, bryllupper, foreningsjubilæer, bestyrelsesmøder, Inatsisartut-valg, kommunalvalg med videre står der i forslaget.

Naalakkersuisut skal nu forberede forslaget, som Inatsisartut skal stemme om.

Indtil da kan man kun servere alkohol frem til klokken 24 fra søndag til torsdag. 

Alkohollov er lempet 

Alkoholloven er blevet ændret flere gange. 

I 2018 blev fire forslag vedtaget af Inatsisartut. Først blev butikkerne bedt om at afskærme alkohol fra andre varer – den lov blev ændret og fjernet.

LÆS OGSÅ Alkoholloven bliver lempet

Åbningstider for salg af alkohol, som i mange år har været fra mandag til fredag mellem klokken 9.00-18.00 og lørdag klokken 10.00-14.00, blev udvidet til, at man kunne købe de dyre dråber fra klokken 10.00 til 20.00 fra mandag til lørdag.

Før 2018 måtte unge under 18 år ikke opholde sig på steder, hvor man serverede alkohol efter klokken 20.00, uden en forælder eller værge var til stede.

Den lov blev ændret til, at de unge nu må opholde sig på stedet frem til klokken 23.00 uden at hverken forældre eller værge er sammen med dem.

Alle former for reklamer for alkohol har også været forbudt, men også den lov er blevet ændret.