Luftrum er stadig lukket, men åbner i morgen

Planlagte flyvninger forventes at blive gennemført i morgen fredag, der meddeler Air Greenland her. kl. 16. Omkring 600 personer er berørte og næsten 10 tons fragt mangler at blive fragtet.
Skrevet af Najaaraq Egede
26. maj 2011 14:10

Air Greenland skriver blandt andet:

"Askeskyen lukker grønlandsk luftrum torsdag den 26. maj. Planlagte atlantflyvninger fredag 27. maj forventes gennemført.

Det grønlandske luftrum lukkede hurtigt ned i løbet af torsdagen den 26. maj. Det betyder at flere passagerer og fragtforsendelser er strandede rundt om i Grønland, nogle siden mandag 23. maj. Tæt på 600 passagerer er berørte af situationen.

Air Greenland forventer at gennemføre sine planlagte flyvninger fredag den 27. maj baseret på de nuværende prognoser. Det er ikke muligt at gennemføre flere flyvninger torsdag den 26. maj.

Atlantpassagerer som har en booking til fredag den 27. maj skal blot møde op og tjekke ind i henhold til deres rejseplan. Air Greenland er derudover ved at kontakte passagerer der er blevet berørt af askeskyens forsinkelser.

Air Greenland vil så snart det igen er flyvbart sætte alle kræfter ind for at få fløjet sine passagerer frem til deres bestemmelsessteder hurtigst muligt. Der er allerede planlagt ekstra flyvninger over weekenden.

Selskabet gør opmærksom på at beslutningen om at gennemføre flyvninger fredag den 27. maj er truffet på baggrund af de nuværende prognoser. Air Greenland understreger at situationen ændrer sig fra time til time, hvilket giver svære planlægningsforudsætninger.

Der ligger 6,9 tons fragt i Kangerlussuaq, som mangler at bliver fragtet til Nuuk samt ca. 2,5 tons der mangler at blive fragtet til Nordgrønland"