Lufthavnsvej igangsat i Qaqortoq

Selv om anlæggelsen af en lufthavn ved Qaqortoq end ikke har fået det blå stempel af Inatsisartut, så har Selvstyret i form af Departementet for Boliger sat arbejdet med at anlægge en godt seks kilometer lang vej ud til det planlagte lufthavnsområde igang.
01. november 2014 17:36

De første spadestik blev foretaget igår af borgmester Jørgen Wæver Johansen og hans kommunalebestyrelseskolleger, viceborgmester Simon Simonsen fra Siumut og Kelly Berthelsen fra IA. Med ved ceremonien var også den fungerende formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen fra Siumut.

- Lufthavnsbyggeriet betyder umådeligt meget for os sydgrønlændere og vil være den faktor som skal genskabe optimismen og troen på fremtiden her i syd, understregede Jørgen Wæver Johansen i en kort tale.

Ifølge ham er vejanlægget en tekniske spændende opgave i en smuk natur. Og så håbede han - direkte henvendt til Entreprenørfirmaet "Qaqortoq Entreprenør Forretning", der skal udføre vejarbejdet - at der kommer en smuk og sikker vej ud af det, og at den står færdig til tiden, som han udtrykte det.

Selv om lufthavnsprojektet - som sagt - ikke er godkendt af Inatsisartut endnu, så håber Jørgen Wæver Johansen fortsat, at lufthavnen ved Qaqortoq kan tages i brug i 2018.