Lufthavnspersonale sneet inde

Juletrafikken er kommet i sving igen efter dagevis med forsinkelser i Nordgrønland. Men det kører ikke glat alle steder.
23. december 2014 08:52

 

De 21 julepassagerer, som Air Greenland i lørdags havde sendt med båd fra Ilulissat til Qeqertaq og Saqqaq, er nået frem i god behold med en ny båd. Det fortæller kommerciel direktør i flyselskabet, Christian Kjeldsen, til KNR.

Læs også Båd med 21 julepassagere i brand

- Lige nu ser det ud til, at vi får alle passagerer frem til jul. Vi har dog måttet skuffe tre passagerer, hvoraf to af dem selv har fundet en anden mulighed for at sejle til deres destination, siger han.

 

Snestorm i Tunu

Alle trafikkøer for luftpassagerer skulle være afviklet i Uummannaq-området, og de 50-100 ventende passagerer i Aasiaat er også endelig blevet sendt afsted at fejre jul, fortæller Kjeldsen. På Konstabel Pynt på Østkysten er lufthavnspersonalet dog nærmest sneet inde, og der er trængt sne ind i lokalerne. Ti personer er derfor forsinket på Østkysten nu.

I blandt de mange ramte Air Greenland-passagerer stikker 21 særligt uheldige julerejsende ud. På grund af tekniske problemer var de lørdag blevet tilbudt alternativ bådtur fra Ilulissat, men der udbrød brand på båden.

 

Sejlede muligvis uden tilladelse

Som sagt skulle de 21 passagerer være nået frem nu med et andet fartøj. Ifølge Air Greenlands kommercielle direktør bliver sagen nu undersøgt af Søfartsstyrelsen.

- Passagererne har taget fotos af branden og stillet spørgsmål omkring båden. Det viser sig, at de nødvendige tilladelser til at sejle passagerer muligvis ikke har været der, siger Christian Kjeldsen til KNR.

Læs også Båd med 21 julepassagere i brand