Godthåb Bryghus: Lovforslag er konkurrenceforvridende

Godthåb Bryghus er bekymret over konsekvenserne af det nye lovforslag om salg af alkohol, der skal behandles på efterårssamlingen. Også Nuuk Imeq stiller spørgsmålstegn ved forslaget og pointerer, at forbuddet vil være nyttesløst.
05. september 2016 14:07

Lovforslaget indebærer, at man fra politisk side vil give forbud mod at virksomheder må markedsføre deres produkter her i landet.

Læs også Politi: Længere åbningstider kan give roligere natteliv

For at sætte fokus på folkesundheden, ønsker naalakkersuisoq for sundhed at forbyde alkoholreklamer her i landet.

Men, Godthåb Bryghus, der markedsfører deres salg af øl via Facebook, Nuuk-Ugeavis, plakater og andre tilbuds-aviser, er skeptiske over for forslaget.

De mener, at lovforslaget vil spænde ben overfor de lokale øl-producenter, der i forvejen kæmper med store udenlandske konkurrenter.

Læs også Udsigt til udvidet alkoholsalg

- Det vil skabe problemer for de lokale øl-producenter, hvis vi pludselig bliver begrænset i markedsføringen herhjemme, mens de store udenlandske, som Carlsberg og Tuborg, frit må markedsføre sig på alle de hjemmesider og tv-kanaler vi kan se heroppe fra, men som vi ikke kan regulere lovgivningsmæssigt, siger administrerende direktør for Godthåb Bryghus Nicolai Nissen.

Læs også Steen Lynge: Stop salg af alkohol på Østkysten midlertidigt

Også Nuuk Imeq stiller sig kritisk over for forslaget, og kalder det for "et forbud, der kun retter sig imod den del af medierne, der sendes fra Grønland, forekommer provinsielt og uigennemtænkt".

De mener ikke at forslaget vil reducere alkoholforbruget, blot ved at forbyde grønlandske bryggerier i at markedsføre deres produkter.

- Da en stor del af de i Grønland tilgængelige tv-kanaler er udenlandsk baserede, og da en del af de mest
sete kanaler bringer tv-reklamer for diverse drikkevarer med og uden alkohol, virker forslaget om totalt forbud imod annoncering ikke, skriver administrerende direktør i Nuuk Imeq Bernhard Christensen i deres høringssvar.