Lov om homo-ægteskab udskudt igen-igen

Selv om Inatsisartut har vedtaget loven om ægteskab mellem homoseksuelle, bliver den i praksis udskudt på grund af folketingsvalget.
Foto © : European Parliament/Pietro Naj-Oleari
29. maj 2015 06:55

Lige ved og næsten.

Mens kirkeklokkerne tirsdag endelig ringede for par af samme køn, som ønsker at blive gift i kirken - ja, så kan der gå noget længere tid, før de i praksis kan gå til alteret.

Dagen efter, som Inatsisartut enstemmigt vedtog loven om ægteskab mellem homoseksuelle, udskrev Helle Thorning-Schmidt nemlig folketingsvalg og udsatte dermed alle lov- og beslutningsforslag. 

Det gælder også loven om ægteskab mellem homoseksuelle i Grønland. Loven og en række andre følgelove hører nemlig under familieretsområdet, som fortsat er dansk ansvar. Og lovene skal først blåstemples af Folketinget, før de - efter planen - skulle træde i kraft 1. oktober i år.

LÆS OGSÅ Lov om homovielser enstemmigt vedtaget


LGBT: Vi havde håbet
Udskydelsen ærgrer naturligvis hos Foreningen for lesbisk, bøsser, biseksuelle og trans i Grønland, LGBT Qaamaneq.

- Vi havde jo håbet, det skulle ske hurtigst muligt. Så er det jo bare at håbe, at det bliver snarest muligt - eller i hvert fald i dette kalenderår, siger LGBT-formanden Tina Egede til KNR.

Det er ikke første gang, at lovforslaget bliver udskudt. Også på samlingerne i Inatsisartut har lovforslaget tidligere været for sent indleveret til at nå på dagsordenen.
 

Forening vil kræve opmærksomhed
Selv om LGBT Qaamaneq forventer, at Folketings-godkendelsen blot er en formalitet, vil foreningen gøre alt for, at den kommende danske regering får sagen på Folketingets dagsorden så hurtigt som muligt.

- Foreningen er stadig ret ny, men vi har gode folk, der arbejder med os. Og vi vil gøre alt for at have deres opmærksomhed og vise, hvad vi kræver, siger Tina Egede.

Folketinget samles igen første tirsdag i oktober.