Lossepladsen i Iqaluit brænder stadig

Helt siden maj har der været brand på lossepladsen i Nunavuts hovedstad Iqaluit - og bekymringen vokser om konsekvenserne.
08. august 2014 11:50

Det brænder og brænder i Iqaluit. Det vil sige, man kan egentligt ikke se meget til flammerne, fordi selve ilden er langt inde i affaldsbunken på byens losseplads.

Det er over to og en halv måned siden branden begyndte. Den ulmer i en affaldsbunke, så høj som et 4 etagershus, og dækker et område der svarer til to fodboldbaner.

Og branden skaber nu flere og flere alvorlige problemer
Et af dem er at Iqaluit og lokal regeringen ikke kan blive enige om hvem der skal betale for at slukke branden, når eller hvis, man kan finde en brugbar metode? Det anslås at det vil koste omkring 12 millioner kroner at få den helt slukket.

Men det største problem er nu, at man bliver mere og mere bekymret over branden, fordi røgen driver ind over Iqaluit og den er fyldt med giftstoffer, blandt andet det kræftfremkaldende giftstof dioxin.

Myndighederne har udsendt advarsler til børn, gravide kvinder og de ældre om at de skal skal holde sig så langt væk fra ilden som muligt. Det er desværre ikke altid muligt, så det bliver mere og mere vigtigt at finde en løsning så hurtigt som muligt.