London Mining: Vi betaler vores skat i Grønland

I forbindelse med storskalalovens vedtagelse har der været talt meget om at de store selskaber vil prøve at unddrage sig betaling af skat i Grønland og i stedet for føre deres eventuelle overskud over i selskaber i skattely. Det bestrider London Mining på det kraftigste.
Skrevet af Peter Troelsen
07. december 2012 09:18

Det som London Mining betegner som vildledende oplysninger i pressen har fået firmaet til at udsende en erklæring, der en gang for alle skal gøre op med myter og fejlbehæftede oplysninger om firmaet.

-London Mining Plc, som ejer 100% af LMG, erklærer hermed, at selskabsstrukturen med holdingselskaber ikke reducerer LMGs skattebetaling i Grønland, da LMG er bosat og skattepligtig i Grønland og dermed fuldstændig overholder loven om mineralske råstoffer i Grønland.  Brugen af et Jersey-baseret holdingselskab for LMG blev juridisk etableret i februar 2011 og er en kendt og fleksibel struktur, der tillader investorerne at finansiere udviklingen af vore projekter, fortæller CEO Graham Hossie fra London Mining.

London Mining står på tærsklen til at starte mineprojektet i bunden af Godthåbsfjorden. Et projekt der vil sikre beskæftigelse af både udenlandsk og grønlandsk arbejdskraft, hvis tingene går som planlagt. Desuden er projektet en af de vægtigste grunde til, at der i øjeblikket diskuteres storskalaprojekter i Inatsisartut.

- Grønland har et veletableret juridisk system med robuste skattelove, og historien har vist det juridiske systems stabilitet og pålidelighed.  Selskabet er forpligtet overfor de værtslande og regeringer, hvor selskabet opererer, og respekterer til enhver tid skattelovgivningen og det juridiske system indenfor disse jurisdiktioner, forklarer Graham Hossie.