Lokalafdeling: Alfred Jakobsen blev fyret

Ifølge en næstformænd for en af KNAPK's lokalafdelinger blev Alfred Jakobsen fyret som direktør i organisationen. Og det var et ønske, han længe havde haft. Han mener nemlig, at Alfred Jakobsens partifarve har været for fremtrædende i hans job. Og det synspunkt bakkes op af lokalformanden i Upernavik.
06. december 2011 16:56

Som vi fortalte tidligere i dag stoppede Alfred Jakobsen for over en måned siden som direktør i Fisker- og Fangerorganisationen KNAPK.

Den oplysning var indtil da kun offentliggjort i en notits på side 11 i det nummer af KNAPK's medlemsblad, der udkom for få dage siden.

I mellemtiden har Radioavisen forsøgt at få bekræftet en formodning om, at der var tale om en fyring, og om denne var på grund af Alfred Jakobsens politiske tilhørsforhold til IA.

Men da hverken formand Leif Fontaine eller Alfred Jakobsen selv har ønsket at udtale sig om sagen, har Radioavisen ringet rundt til en række af formændene for KNAPK's lokalafdelinger.

Ifølge næstformand for lokalafdelingen i Ilulissat, Anton Lindenhann, ringede Leif Fontaine til ham   umiddelbart efter, han havde fyret Alfred Jakobsen og sagde: "Tillykke - nu har du fået din vilje. Nu er Alfred Jakobsen fyret".

Anton Lindenhann har nemlig længe været utilfreds med Alfred Jakobsens indsats som direktør og har gjort KNAPK-formanden opmærksom herpå. Lindenhann mener, at Alfred Jakobsens partifarve er for tydelig i hans arbejde.    

Da Radioavisen talte med Anton Lindenhann lød det bl.a. sådan her:

Er det rigtigt, at Leif Fontaine ringede til dig, og sagde at Alfred Jakobsen nu er fyret som du ønskede?

- Ja. Da vi snakkede sammen sagde han, at vi havde behov for en ny direktør.

Var det Leif Fontaine, der sagde det?

- Ja. Men længe før Alfred Jakobsen blev fyret, har jeg syntes, at vi havde brug for en anden direktør, siger Anton Lindenhann.

Formand Leif Fontaine har over for Radioavisen gjort klart, at ansættelser og fyringer i organisationen ikke er vedkommende for lokalafdelingene.

Tre af de lokalformænd, Radioavisen har talt med, anede da heller ikke at Alfred Jakobsen var stoppet i sit job, før Radioavisen kontaktede dem. En af dem er formanden for lokalafdelingen i Upernavik, Nikolaj Tobiassen:

- Det havde været på sin plads, at lokalforeningerne var blevet gjort opmærksom på dette fra organisationen, og det er ikke acceptabelt, at de ikke gjorde dettem siger Nikolaj Tobiassen.

Ifølge Leif Fontaine er lokalafdelingerne imidlertid blevet oplyst om dette per brev.

Nikolaj Tobiassen vil ikke forholde sig til, om der er tale om en fyring eller ej, eller om den i så fald skyldes partifarve. Men selv mener han, at netop Alfred Jakobsens partifarve har været for fremtrædende:

- Her tænker jeg fx på, da han sidste år var i pressen angående kvotetildeling af fangstdyr, da var hans mening meget tæt på Naalakkersuisuts politik, lyder det fra lokalformanden i Upernavik.

To øvrige lokalformænd, Radioavisen i dag kontaktede, ville ikke kommentere sagen, ligesom Leif Fontaine fortsat heller ikke ønsker at udtale sig.