Lokal gruppe bag finansieringen af film om demens

I forgårs omtalte knr.gl et nyt filmprojekt omkring demens som i øjeblikket er i støbeskeen, og dette projekt er finansieret af Pårørendegruppen i Nuuk, der har indsamlet midlerne til skabelsen af projektet. I den sidste ende skulle det gerne munde ud i hele tre film om den frygtede sygdom.
Skrevet af Peter Troelsen
11. maj 2012 12:50

Det fremgik fejlagtigt ikke af gårsdagens artikel at midlerne til filmen var fremskaffet af Pårørendegruppen i Nuuk. Fire kvinder, der alle har haft demens inde på livet, har dannet Pårørendegruppen i Nuuk for at få sat fokus på sygdommen, der i de seneste år desværre har ramt flere og flere mennesker kloden over.

-Vi har i Pårørendegruppen udarbejdet grundlaget for de tre film, på baggrund af de oplevelser vi selv har haft med vores pårørende, der har været ramt af demens. På den måde har vi ønsket at sætte fokus på, hvad der kan gøres, når sygdommen rammer. Selv har vi haft vores problemer med at tackle sygdommen, og vi vil gerne give vores erfaringer videre til andre i samme situation, siger Malene M. Nielsen, der er medlem af Pårørendegruppen i Nuuk.

Malene Nielsen har sammen med Aviaja Rohmann, Mikol Lyberth  og Avijäja Absalonsen stået for den fundraising, der har været nødvendig for at få filmprojektet sat i gang.

 

-Pengene er indsamlet hos private fonde og foreninger i såvel Danmark som Grønland, kommuner og selvstyret, ligesom private virksomheder har støtter.  Vi ønsker på nuværende tidspunkt ikke at offentliggøre navnene på vores støtter, men vi er dem alle meget taknemmelige, slutter Malene Nielsen