Livstilsambulatorium i Grønland

Vi skal samarbejde mere om forskningsresultater hvad angår sygdomme i det Arktriske lande.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
16. februar 2011 15:57

I 2011 er der afsat 1,2 milliard kroner til sundhedssektoren i Grønland, alligevel er det mindre end der afsættes til vores frænder i de andre arktiske lande.

Derfor er det vigtigt for os at bruge forskningsresultater fra de andre arktiske lande, siger Naalakkersuisoq for Sundhed, Agathe Fontain, som er vært for det første Arktiske Sundhedsministermøde, hvor ministre og delegationer fra de arktiske lande og oprindelige folks organisationer deltager.

- Vi har det samme sygdomsmønstre i det arktiske lande. Derfor skal vi samarbejde mere omkring forskningsresultater og dermed løse denne problematik. Siger Agathe Fontain.

I og med at vi har de samme sygdomsmønstre i de arktiske lande, er det nærliggende at bruge hinandens viden og udfordringer, for at give befolkningen et ensartet sundhedstilbud. Og da vores afsatte penge til sundhedssekstoren i Grønland er betydeligt mindre end i andre lande, har vi brug for al den viden vi kan skaffe os fra andre lande, men vi har dog råd til at oprette noget man kunne kalde et livstilsambulatorium siger, Agathe Fontain:

- Af hensyn til livtidssygdomme er vi her i Grønland kommet til det samme niveua som i andre arktiske lande. For at bekæmpe denne sygdom har vi planer om at oprette en livstilsambulatorium hvor vi skal informere direkte til hver enkelt person. Planen er at, folk skal være mere interesseret i deres egen sundhed, sagde Agathe Fontain.