Livet efter selvmord

Døden kommer som et chok for alle, når nogen begår selvmord. Alle tænker på de efterladte, eller hvordan familien lever. En ung dame inviterer nu til åben debat om selvmord.
Skrevet af Per Andersen
16. november 2011 09:46

Hvordan accepterer man dødsfald ved selvmord? Og hvad er livets udfordringer? Med disse overskrifter inviterer Simigaq Grønvold Andersen til en tre og en halv times debat aften, hvor Qeqertarsuaq museum danner rammen om debatten om selvmord.

- Jeg har længe tænkt på at lave debat aftener for mine jævnaldrende, men har manglet muligheden. Men den lokale museumsinspektør har givet mulighed for at bruge museets lokaler til formålet, siger en glad Simigaq G. Andersen til knr.gl.

Hendes filosofi er at døden er den samme, uanset om det sker af naturlige årsager, alderdom eller om det kommer på grund af  selvmord. Og lige så snart man så hører om et selvmord, begynder samfundet at stemple familien og snakker om den måde familien lever på.

Simigaq G. Andersen mener, at tiden er inde til, at man snakker åbent om det ømtålelige emne, og undgår at det forbliver tabu.

Debataftenen er på lørdag i Qeqertarsuaq museum fra klokken 19 til 22.30.