Ligestillingslov ingen sovepude

Den 20. maj er Grønlands Nationale Ligestillingsdag, og naalakkersuisoq Martha Lund Olsen understreger, at Naalakkersuisut fortsat har planer for videreudvikling på ligestillingsområdet.
Martha Lund Olsen Foto © : Paalu Møller/KNR
Skrevet af Camilla Dam
20. maj 2015 06:01

- Når vi ser fremad, så har vi store forventninger til Ligestillingsrådet og dets planer for ligestillingsarbejdet. Og til juni afholder vi – sammen med Danmark - et nordisk ligestillingsseminar i Nuuk, siger Martha Lund Olsen, naalakkersuisoq for familie, ligestilling og sociale anliggender.

En lov om ligestilling blev vedtaget i 2013, Grønland fik et nyt ligestillingsråd sidste år og FN’s CEDAW-komite (også kendt som kvindekonventionen) har godkendt landets arbejde med ligestilling, ligesom kvindernes internationale kampdag bliver markeret hvert år den 8. marts. Men kampen for ligestilling stopper ikke her.

Læs også Fokus på mændenes status i det grønlandske samfund

Hun erkender, at der fortsat er problemer med vold i samfundet, og at ligestilling ikke udelukkende handler om at løfte kvinders position, mændene skal ligeledes følge med samfundets udvikling.

- I den kommende tid vil jeg derfor i tæt samarbejde med mine kolleger i Naalakkersuisut udarbejde en handlingsplan, der har til formål at følge op på de anbefalinger, CEDAW-komiteen gav os. Alle bidrag til arbejdet er velkomne, siger Martha Lund Olsen.

Ligestillingsseminaret foregår den 17. juni med deltagelse af eksperter fra hele Norden. Seminaret skal udmunde i en række anbefalinger, der kan bruges fremover.