Ligestillingen får sin egen dag

Nu skal ligestillingen i Grønland have sin helt egen dag.
Skrevet af mlk
22. april 2010 07:45

Opdateret

Et flertal i Inatsisartut vedtog i går at en bestemt dag om året fremover skal stå i ligestillingens tegn. Alle tilstedeværende 22 medlemmer stemte for forslaget, som var til 2. behandling.

Familieudvalget foreslår, at datoen bliver den 20. Maj for at markere oprettelsen af Ligestillingsrådet i Grønland som netop skete på denne dato i 1998.

Naalakkersuisoq for sociale anliggender Maliina Abelsen glæder sig til at bruge dagen til at sætte fokus på ligestilling.

- For eksempel at kvinder i dag i højere grad uddanner sig, og at der måske er nogle mænd, som falder bagud. At der er meget vold mod kvinder, eller hvordan det lønopdelte arbejdsmarked ser ud, siger Maliina Abelsen til KNR.

Forslaget er stillet af IA's Juliane Henningsen og blev 1. behandlet på efterårssamlingen sidste år.

- Jeg er rigtigt glad for, at det blev vedtaget, for det vidner om, at der er bred enighed i befolkningen om, at der er behov for øget fokus på ligestilling, siger Juliane Henningsen.

Familieudvalget har også gjort sig overvejelser om, hvad ligestillingsdagen kan bruges til, og hvad der kan være temaer ved markeringen af denne dato. Blandt andet er temaer som ligestilling i forhold til sprog, kultur og homoseksualitet nævnt.

Ligestillingsdagen skal ikke 3. behandles, og Ligestillingsrådet har nu fået opgaven med at afholde og markere ligestillingsdagen. Formand Poul Hansen håber, at det allerede kan ske i år.