Ligestilling i bestyrelserne efterlyses

Et flertal i Inatsisartut vil lovgive sig til ligestilling i bestyrelserne. KNR har idag talt med nogle af de kvindelige medlemmer i bestyrelsen, og her er der bred enighed om, at der bør være større ligestilling i bestyrelserne.
Skrevet af Mads Lynge
08. marts 2011 16:05

Et flertal i Inatsisartut vil lovgive sig til ligestiling i bestyrelserne. KNR har idag talt med nogle af de kvindelige medlemmer i bestyrelsen, og her er der bred enighed om, at der bør være større

Medlem af Air Greenlands bestyrelse, og formand, Julia Pars, går ind for en mere lige fordeling af kønnene i bestyrelserne:

- Jeg støtter op om, at man fastsætter et minimum antal af kvinder i hver bestyrelse. På måde den kan man opfordre flere kvinder til at melde sig til bestyrelsesarbejde og på den måde få flere talentfulde kvinder frem, siger Julia Pars.

I 2007 blev hun valgt som formand for Air Greenlands bestyrelse. Hun føler, at der tillid til hende, og at der bliver hørt på hende i bestyrelsen. Hun føler også, at der er større fokus på mangfoldighed i bestyrelserne:

- Den fokus skyldes, at man ved i virksomheder, så nås målene bedre. Der skabes simpelthen nogle bedre arbejdspladser via denne her mangfoldighed. Altså, at der erligevægt mellem ansættelse af mænd og kvinder, siger Julia Pars.

Helle Mark, der er medlem af Grønlandsbankens bestyrelse, mener grundlæggende at bestyrelsesmedlemmer primært skal vælges efter kvalifikationer.

Hun er selv en af tre medarbejdervalgte medlemmer i bankens bestyrelse, som alle er kvinder. Bestyrelsen består herudover af 6 mænd.

Det er samtidig hendes personlige holdning og oplevelse, at det altid er vigtigt og positivt med en jævn fordeling mellem mænd og kvinder i den enkelte bestyrelse:

Det giver ofte en mere differentieret indgang til mange spørgsmål, siger hun.

Men føler kvinderne, at de er valgt ind i bestyrelsen fordi de er kvinder, eller fordi de har kvalifikationerne?

Aviaaja Lennert, der er medlem af bestyrelsen i INI A/S, mener ikke, at hun er valgt fordi hun er kvinde, men på grundlag af sine kompetencer:

- Dengang jeg blev spurgt om jeg ville træde ind i INI A/S' bestyrelse, så spurgte jeg selvfølgelig om hvilken baggrund, der var for at spørge mig, og på intet tidspunkt da jeg blev spurgt var køn ind over, som et emne. Så jeg regner bestemt ikke med, at det har været en faktor i udvælgelsen af mig for INI A/S' bestyrelse, siger Aviaaja Lennert.