For lidt viden om ordblinde

Inerisaavik mener det er nødvendigt med øget fokus på ordblindhed, og har derfor samlet lærere og eksperter til et seminar.
15. oktober 2014 16:37

Der er alt for lidt viden om ordblindhed i Grønland, men det skal der nu rådes bod på.

Center for Pædagogisk Udvikling for Folkeskolen, Inerisaavik, har netop afholdt et to dages seminar for lærere fra alle landets fire kommuner, embedsmænd fra Selvstyret og særligt inviterede forskere fra andre lande.

Læs også Teknisk skole: Ordblinde skal ikke forskelsbehandles

Målet er at lave en handlingsplan for undervisning af ordblinde i folkeskolerne, siger tovholder for seminaret Karina Meincke fra Inerisaavik.

Fokus på rettigheder

- Når vi bemærker, at en elev har brug for støtte og kommer bagud. Hvad kan vi så gøre for at hjælpe vedkommende. Hvilke værktøjer har vi. Det er blandt andet det, vi skal have på plads. Herudover skal vi også have fokus på at ny viden fra udlandet, som vi skal have implementeret. Det er også vigtigt at vide, hvordan vi kan hjælpe forældrene, og endeligt skal vi også sikre, at børnene kender deres rettigheder, siger Karina Meincke.

Hun fortæller, at hun oplever, at det er et problem, at mange ordblinde børn ikke kender deres rettigheder.

Manglende viden både i skolen og hjemme

Generelt ser hun en mangel på viden om ordblindhed både i skolerne og blandt forældrene. Det er noget af det, seminaret vil sætte fokus på og komme med forslag til, hvordan man får rettet op på.

Læs også Større fokus på ordblindhed

Seminaret blev afsluttet onsdag og i dag skal trådene samles, så der kan laves en plan for, hvordan ikke mindst undervisning af ordblinde bliver bedre.