Libyer på afveje

Den ugentlige politirapport fra politiet i Nuuk fortæller, at en ulovligt indrejst statsborger fra det nordafrikanske land Libyen i tirsdags blev anholdt, efter at han selv havde henvendt sig til Politistationen.
Skrevet af Karsten Sommer
26. august 2013 09:38

Manden påstod at han var kommet fra Danmark til Grønland med en sejlbåd via Island, og havde Canada som sit rejsemål.

Politiinspektør Finn Jeppesen siger, at politiet ikke tror på hans forklaring om sejlbåden, men at den libyske mand er den syvende udlænding, der siden juni har forsøgt at bruge Air Greenlands nye rute til Iqaluit, som en smart måde at komme til Canada på.

- Vi har foreløbig pågrebet syv personer, der troede de kunne rejse videre til Canada uden problemer via Grønland. Men politiet tjekker alle der rejser til Canada, fordi man jo så rejser ud af det europæiske såkaldte Schengenområde, og at man derfor skal have pas og visum i orden, siger Finn Jeppesen til Radioavisen.

Det er først når de udenlandske personer står i Grønland, at de opdager, dels det kølige klima, dels at Grønland har en helt anden infrastruktur, uden veje mellem byerne for eksempel.

Den libyske mand blev anholdt i henhold til Udlændingeloven med henblik på efterfølgende udvisning.

Anholdte modtog Kredsdommerens beslutning om tilbageholdelse og blev herefter ledsaget retur til Danmark til videre opfølgning.