Leverandører skal lettes for afgifter

Handlende herhjemme skal kunne konkurrere på mere lige fod med udenlandske leverandører, når det gælder om at forsyne fremtidens boreplatforme.
Skrevet af Mads Fisker
08. marts 2011 10:42

Grønlandske virksomheder skal således kunne sælge deres varer til boreplatformene og efterfølgende få refunderet de afgifter, man måtte have betalt for at indføre varene her til landet.

Det lægger Naalakkersuisut op til med en lovændring, som i dag vil blive diskuteret i Inatsisartut.

På den måde vil naalakkersuisoq for finanser fjerne det handicap, som de forretningsdrivende i dag har i forhold til udenlandske leverandører, der kan sejle proviant direkte til platformene og på den måde slippe for at betale afgifter.

I dag kan handlende herhjemme blive fritaget for afgifterne, når man leverer forsyninger til skibe og fly, der sejler eller flyver udenlands. Og det er altså den regel, som nu skal udvides til på samme måde at gælde boreplatforme og i øvrigt også skibe, der bruges til eksempelvis olieefterforskning.

På dagens dagsorden er desuden forslag om udveksling af tv-nyheder mellem Grønland, Færøerne og Island, efterskoleophold til handicappede unge og forbud af salg af energidrikke til børn.