Lene Espersen til skideballe i udenrigspolitisk nævn

Udenrigsminister Lene Espersen måtte i dag endnu engang stå for skud på grund af sin manglende tilstedeværelse ved det arktiske møde i Canada.
14. april 2010 18:05

Denne gang foregik det i Folketingets udenrigspolitiske nævn, hvor Lene Espersen skulle afrapportere om mødet i Canada. Et møde hun som bekendt valgte ikke at deltage i på grund af en planlagt påskeferie.

Socialdemokratiets udenrigspolitiske ordfører Mogens Lykketoft sagde efter mødet til DR, at nævnet gik i dybden af den den seneste tids kritik. Og det blev over for Lene Espersen understreget, at det arktiske møde var vigtigt. Blandt andet fordi Danmark i kraft af rigsfællesskabet med Færøerne og Grønland har et særligt udenrigspolitisk ansvar for de to landes interesser i Arktis.

- Interesser der i dag er mere afgørende end for få år siden, fordi klimaforandringer har skærpet de arktiske landes kamp om ressourcerne ved Nordpolen, understreger Morgens Lykketoft. Ifølge ham handler det ikke bare om jura, sokkelfordelinger og ressourcer, men i høj grad også om sikkerhedspolitik i meget bred forstand.

- Derfor er det eneste fornuftige i forbindelse med et arktisk møde at sende udenrigsministeren. Især da de store lande også gør det, tilføjer Mogens Lykketoft.