Lejernes Landsorganisation er genopstået

I den kommende weekend holdes der landsmøde i Lejernes Landsorganisation (IPK), og der er fint besøg ved generalforsamlingen. Naalakkersuisoq for boliger Jens B. Frederiksen deltager i mødet og ser frem til at samarbejde med genopståede IPK.
Skrevet af Peter Troelsen
08. maj 2012 14:52

Med en boligmasse i stadig forfald er der for alvor brug for Lejernes Landsorganisation, hvor lejerne har et stærkt samlende organ til at tage sig af problemer med skimmelsvamp, stigende huslejer og andre dårligdomme i lejlighederne over hele landet.

-Jeg glæder mig rigtig meget til at deltage i generalforsamlingen. Jeg ser frem til at høre nogle gode bud på, hvordan dagligdagen for lejere som helhed kan blive bedre, og hvad det er der i første omgang kræver ejernes fokus,” siger Jens B. Frederiksen, Naalakkersuisoq for Boliger.

Naalakkersuisoq tager positivt imod IPK, og har allerede afsat penge til IPK på dette års finanslov. Disse midler skal sammen med bidrag fra lejerne gøre det muligt for IPK at blive en stærk aktør på lejeboligområdet. En stor gruppe frivillige med ønsker om en bedre boligsituation kan se frem til et godt arbejdsklima i forhold til myndighederne.

-Jeg håber og tror på, at det fremtidige samarbejde med IPK vil være præget af en stor grad af gensidig respekt for hinandens synspunkter. I Naalakkersuisut er vi i hvert fald glade for at få en organisation, som vi kan sparre med, og vi håber meget på, at IPK vil få stor opbakning fra lejere i hele landet, så organisationen kan fremstå så stærk og handlekraftig som muligt, fastslår Jens B. Frederiksen, der vil holde et kort oplæg på  førstedagen og i øvrigt vil overvære hele landsmødet i IPK.