Lavere godsmængder presser Royal Arctic Line

Den lidt kedelige tendens med lavere godsmængder, der også var fremherskende tidligere, giver Royal Arctic Line store udfordringer i fremtiden. Underskuddet stiger voldsomt. Fra 22,7 mio. kr. i første halvår 2012 til 59,7 mio. kr. i samme halvår 2013.
Skrevet af Peter Troelsen
10. september 2013 09:28

På et år har man mistet en fragtmængde på 11.000 kubikmeter, og det er noget, der kan mærkes i et selskab som Royal Arctic Line. Det huer heller ikke bestyrelsesformanden i selskabet Martha Labansen.

-Det er især fragtmængden på anlægsområdet, der er gået tilbage. Det sker ofte, når der skiftes ud i regeringen, men vi håber, at vi får gang i anlægsarbejdet igen til efteråret, så vi kan komme ud af året med en mindre overskud, forklarer Martha Labansen.

Der har været arbejdet hårdt fra RAL på at skære i omkostningerne rundt omkring i organisationen. Eksperter har været inde over, og man har nu nået det niveau firmaet stræbte efter da arbejdet begyndte.

-Vores omkostninger er så lave, som de kan blive, uden det går ud over vores arbejde, så hvis vores ejere vil have overskud, ud over det vi kan lave nu, så må fragtraterne sættes op. Det er længe siden vi har gjort det, men det vil betyde dyrere varer rundt omkring i landet, forklarer Martha Labansen til knr.gl.