Lars-Emil: SF's flirt er farlig

Lars-Emil Johansen, Siumuts medlem af Folketinget, maner til forsigtighed overfor SF's miljøpolitik. Han har har netop under et samråd med udenrigsminister Lene Espersen i folketingets miljøudvalg påpeget, at en udvikling, hvor NGOerne får direkte medbestemmelse angående udviklingen i Arktis via danske folketingspartiers støtte, vil være en fejl.
29. juni 2011 10:27

Det skete i forbindelse med, at Verdensnatur Fonden forsøgte at presse Folketingets miljøudvalg til at kræve, at der i IWC's regi etableres en workshop om menneskeskabte effekter på hvalerne i Arktis. Forslaget var ifølge Lars-Emil Johansen ikke drøftet i mellem regeringerne i Danmark, Grønland og Færøerne, der ellers lægger rammerne for den danske indsats til hvalfangstmøderne.

Gennem de sidste år er det lykkedes at samle de modstridende interesser fra Grønland, Færøerne og Danmark i én fælles instruks til hvalfangstmøderne - på trods af pres fra EU og en række fredningsorganisationer. Det skyldes ikke mindst de siddende udenrigsministres loyale samarbejde om hvalfangstsagen med Grønland - samt Siumuts samarbejde med Socialdemokratiet, der har sikret det danske parlamentariske flertal omkring instruksen,siger Lars-Emil Johansen.

Men i sidste øjeblik før mødet i miljøministeriet, kom der så et forslag fra WWF om at sikre en særlig workshop under IWC om Arktis - et slet skjult forsøg på at skaffe fredningsorganisationerne en talerstol imod den udvikling på olieområdet, der foregår i Grønland lige nu nu.

- Nu tegner der sig et nyt regeringsflertal, som jeg ellers kan støtte på alle områder - men hvor det netop er usikkert, hvilken indflydelse SF og deres kendte, tætte forbindelser til fredningsorganisationerne vil få for Arktis, understreger Lars-Emil Johansen.

Han hæfter sig samtidig ved SF-formanden Villy Søvndals manglende afvisning af Greenpeace forleden og SF’s forslag om, at NGO-erne skal have stemmeret i Arktisk Råd.

- For Grønland er det en farlig flirt SF har på dette område med udemokratiske organisationer og anarkistiske politiske virkemidler, lyder det fra Lars-Emil Johansen.