Lars Emil går i rette med Nikku Olsen

Forleden kunne vi her på knr.gl bringe en artikel med Partii Inuits syn på det politiske system og den måde folkestyret fungerer på. Nikku Olsen var af den opfattelse, at der var meget, der kunne forbedres i den forbindelse. Han kaldte bl.a. medlemmernes arbejdsbetingelser alt for firkantede. Det har fået formanden for Inatsisartut til at fare i blækhuset.
Skrevet af Peter Troelsen
22. august 2013 08:07

Lars Emil Johansen understreger, at han til en hver tid er åben overfor drøftelse om den rette udformning ad forretningsordnen i landets lovgivende forsamling, men opfordrer Nikku Olsen til at holde diskussionen indenfor rammerne af Inatsisartut.

-Jeg skal understrege, at en sådan drøftelse naturligt og nødvendigt indledes i Inatsisartuts formandskab. Inatsisartuts Forretningsorden udgør en væsentlig del af rammen for samfundets lovgivende arbejde, og ændringer i Forretningsordenen bør derfor heller ikke gennemføres uden et grundigt forarbejde og med grundig omtanke, forklarer Lars Emil Johansen.

Han gør opmærksom på, at man i formandskabet ikke har modtaget hverken henvendelser eller forslag fra Partii Inuit om ændringer af Forretningsordenen, og derfor vil han ikke forholde sig til den kritik, Nikku Olsen rettede mod arbejdsbetingelserne for medlemmer af Inatsisartut.

Formanden for Inatsisartut opfordrer derfor Partii Inuit til at rette henvendelse til formandskabet, hvis partiet har konkrete ønsker om ændringer af Forretningsordenen.