For langsom behandling af erstatningssag

Uacceptabelt og særdeles kritisabelt. Sådan lyder det skarpt fra Folketingets Ombudsmand i en kritik af det grønlandske erstatningsnævn.
Skrevet af Martine Lind Krebs
20. oktober 2011 08:34

En kvinde søgte i 2005 erstatning efter en voldsepisode, men det tog nævnet mere end 5 år at behandle sagen. Og det er helt uacceptabelt, slår ombudsmanden fast. Han har underrettet såvel Folketingets Retsudvalg som justitsministeren om sagen.

- Det er overordentligt sjældent, at jeg som ombudsmand går til Retsudvalget om fejl i en enkelt sag. I denne sag synes jeg, det stod meget slemt til. Jeg har derfor underrettet Folketinget og lader tinget tage hånd om problemerne herfra, siger ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen.

Samtidig foreslår han, at erstatningsnævnet indfører mål for sagbehandlingstiderne.

Undervejs i sagsbehandlingen er der sket adskillige fejl og forsømmelser. Blandt andet har erstatningsnævnet pålagt kvinden advokat at stå for hele forberedelsen af sagen, og har rådet advokaten til at kontakte en forkert myndighed. Den fejl rettede nævnet først op på efter 1 år og 10 måneder.

Justitsministeriet har efterfølgende indskærpet over for erstatningsnævnet, at det ikke kan pålægge advokater at stå for forberedelsen af sager, og vil drøfte med nævnet, hvordan sagsbehandlingstiden kan forkortes.