Lange udsigter for en kirke i Nuussuaq

Jens Immanuelsen, der er medlem af Inatsisartut for Siumut, spurgte i et par § 37 spørgsmål til naalakkersuisoq for kirke Nick Nielsen til planerne om en ny kirke i Nuuk-bydelen Nuussuaq. I svarene kan man se, at det ikke bliver lige med det første, at indbyggerne i Nuussuaq får deres egen kirke.
Skrevet af Peter Troelsen
28. januar 2014 06:35

Nick Nielsen fortæller at der på finansloven i 2007 var afsat 1 million kroner til projektering af opførelsen, men da de penge var brugt, og projekteringen endnu ikke var tilendebragt, gik tingene i stå.

-Det viste sig, at der, ud over de afsatte midler, var brug for flere midler til projektering. En prioritering af ønsker indenfor egne rammer medførte, at der ikke blev afsat yderligere midler til projektering af en ny kirke, skrive Nick Nielsen i sit svar.

Det er uklart hvordan og hvorledes fremtiden ser ud for en eventuel kirke i Nuussuaq. Nick Nielsen skriver at kirken er blandt flere prioriterede projekter, som man fra Naalakkersuisut har med i overvejelserne for næste finanslov, men beboerne i Nuussuaq og spørgeren er ikke blevet meget klogere af de svar, Jens Immanuelsen har fået fra Nick Nielsen.

Afslutningsvis skriver Nick Nielsen at Naalakkersuisut deler spørgerens holdning om at skabe de bedste rammer for udøvelsen af den kristne tro, men hvad angår spørgsmålet om, hvornår der bliver bygget en kirke i Nuussuaq, er det for tidligt at komme med en dato.