Lange straffe for overgreb på børn: 83-årig præst skal 42 år i fængsel

En domstol i Argentina takserer to præsters overgreb på omkring 20 børn til henholdsvis 45 og 42 års fængsel.
Ofre for præsters overgreb fejrer udfaldet af retssagen, der giver to katolske præster lange straffe på over 40 års fængsel for seksuelle overgreb. Foto © : Andres Larrovere/AFP/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
26. november 2019 10:36

To katolske præster har udsigt til at tilbringe resten af livet bag tremmer, efter at de mandag blev idømt lange fængselsstraffe for seksuelt misbrug af omkring 20 børn i Argentina.

Overgrebene fandt sted i perioden mellem 2004 og 2016 på en institution for døve og hørehæmmede børn.

Den 59-årige argentinske præst Horacio Corbacho skal 45 år i fængsel, mens den 83-årige italienske præst Nicola Corradi er idømt 42 års fængsel.

Skærpende omstændigheder

Domstolen i byen Mendoza i Argentina betegner det som en skærpende omstændighed, at de to præster havde ansvaret for børnenes velbefindende, og at ofrene var mindreårige.

De to præster har siddet varetægtsfængslet, siden de blev anholdt for tre år siden på mistanke om, at de havde forgrebet sig på børnene på skolen.

En gartner, der var tilknyttet institutionen, er også dømt i sagen. Han har fået 18 års fængsel.

13 ofre vidnede i sagen

Da sagen kom frem i 2016, blev flere af de ansatte på skolen anholdt. Blandt dem er en 42-årig japansk nonne, der er anklaget for at have stået i ledtog med de to dømte præster. Hende er der endnu ikke faldet dom over.

I løbet af retssagen, der blev indledt i august, har 13 af ofrene fortalt om de overgreb, der fandt sted på skolen for døve og hørehæmmede børn.

Skolen, der ligger i Mendoza i det vestlige Argentina, blev lukket i 2016, da de første anklager om seksuelt misbrug af børn blev kendt.