Lang vej til ny vej

Naalakkersuisut har ikke taget stilling til, hvorvidt anlæggelsen af en vej mellem Sisimiut og Kangerlussuaq er realistisk. Udmeldingen kommer fra naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur, Jens B. Frederiksen i et §37-svar til Malik Berthelsen fra Siumut.
06. juni 2011 04:58

Malik Berthelsen har spurgt om koalitionen er enig med Transportkommissionen, der i sin betænkning fraråder anlæggelsen af vej. Og så har han også ønsket svar på, om Naalakkersuisut har foretaget en undersøgelse af, hvilken effekt en vej mellem Sisimiut og Kangerlussuaq vil have for turismen.

Ifølge Jens B. Frederiksen har der endnu ikke været nogen politisk behandling af Transportkommissionens anbefalinger.

- Men det er dog klart, at Transportkommissionens anbefalinger, der er baseret på grundige analyser vil veje tungt i den kommende prioriteringsproces, skriver Jens B. Frederiksen. Og han henviser samtidig til, at kommissionen i sin analyse af vejforbindelsen særskilt har inkluderet muligheden for øget turisme og en øget regional udvikling.

- Selv med disse effekter indregnet har Transportkommissionen ikke fundet projektet rentabelt, men der er altså indregner turismeeffekter i de beregninger, der allerede foreligger, anfører Jens B. Frederiksen i sit svar til Malik Berthelsen.