Foto: Wikipedia

Lang rejse bliver lidt lettere

Alaskanske Inupiaq kan nu besøge familiemedlemmer på Tjukterhalvøen uden visa.

Relationerne mellem Rusland og USA er problematiske for tiden, men til gengæld er de lige blevet lidt bedre mellem alaskanske Inupiaq og oprindelige folk på Tjukterhalvøen i Rusland.

Mange har endnu familiemedlemmer på begge sider af Beringstrædet. På den smalleste del af strædet mellem Lille Diomede og Store Diomede øerne er de nemlig kun adskilt af cirka 5 kilometers vand. Alligevel kræver et besøg næsten en helt verdensomflyvning. Ruten går nemlig den modsatte vej.  

 

Lang rejse over strædet

Det har nogle gange været muligt at flyve direkte fra den ene til den anden side, men de fleste gange har folk måtte rejse hele vejen rundt om jorden for at krydse det korte stræde. Altså forbi Moskva, Europa, Nordamerika og til sidst op til Alaska. En flyvetur på over 30 timer, og lidt af en omvej i forhold til den cirka halvanden times rejse en direkte flyvetur vil vare.

Ifølge avisen Washington Post bliver det besøgene dog lettere og billigere nu. Både de russiske og de alaskanske inuit har nemlig netop fået lov til at rejse uden noget visa, hvis de har fået en invitation fra familie på den anden side af Beringstrædet. Det betyder en besparelse på lige ved 1000 kroner.
 
Visaet gœlder i 90 dage og i Alaska kan det kun fås af Inupiaq.
 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt