Landsstyret fastholder nultolerance

Landsstyrets uranpolitik er uændret, og nultolerancen over for uran, som har været gældende siden 1980'erne bliver der ikke rokket ved. Det slår Landsstyret fast efter at oppositionens Aleqa Hammond i går langede ud efter landsstyrets uranpolitik.
25. juni 2009 07:17

Hun påpegede, at et flertal i det forrige landsting støttede, at man indførte en grænse for, hvor meget uran man kan tolerere, og dermed afskaffede nul-tolerancen.

Men det bliver der ikke tale om, lyder det fra det nye landsstyre.

- Det er Landsstyrets holdning, at den offentlige debat, som var stillet i udsigt i forbindelse med Landstingets behandling af uran-redegørelsen må gennemføres med hele landets befolkning, lyder det i en pressemeddelelse fra Landsstyret.

Uran-forekomster er almindelige i naturen, og den gældende nul-tolerance betyder, at det er forbudt at udnytte mineraler, der har højere uran-indhold end almindelig baggrundsstråling.

Det betyder, at nogle mine-projekter ikke kan få tilladelse på grund af for meget uran som biprodukt. Omvendt vil andre mine kunne drives indenfor nul-tolerancen, skriver Landsstyret.