Landsstyreformanden har baglandet med sig

IA's landsmøde bakker op om både koalitionsaftalen med D og KP, og om redningspakken på en halv milliard kroner til Royal Greenland.
27. juni 2009 16:35

Der er stor opbakning til koalitionsaftalen mellem Inuit Ataqatigiit, Demokraterne og Kattusseqatigiit Partiiat i det ledende parti i Koalitionen, IA. Aftalen blev enstemmigt vedtaget på partiets landsmøde i Paamiut.

- Landsmødet har udtalt sig til støtte og accept af koalisionsaftalen, og landsmødet var stort set enstemming i at sige, at de vil deltage aktivt i at realisere aftalens mål, siger formand Kuupik Kleist, der uden modkandidater blev genvagt som formand for partiet.

Højere gik bølgerne, da det kom til fiskeriet.

- Der var af naturlige årsager en del diskussion om fiskeriet og produktionen på land. Det kystnære fiskeri har brug for en eller anden form for beskyttelse, og fiskeriet skal samlet set være med til at bidrage mere til samfundsøkonomien, siger Kleist.

Til gengæld kan partiledelsen roligt holde sit løfte om en redningspakke på 500.000 millioner kroner til den kriseramte Royal Greenland-koncern. Her er er der nemlig støtte blandt IA's medlemmer.

- Der er udbredt forståelse for, at det har været nødvendigt for at afværge, at værre ting kunne ske, at fiskeriet kan fortsætte som hidtil, og ikke mindst for at bebeholde arbejdspladserne i fiskeriet, siger Kuupik Kliest om landsmødet, der sluttede fredag.