Landslæge om situation i lufthavn: Der er ingen corona-virus i Grønland

En video på Facebook af en ambulance ved et fly i lufthavnen fredag aften udløste massive spekulationer på det sociale medie.
Mandag morgen bekræfter landslæge Henrik L. Hansen med syvtommersøm, at det ikke var corona-virus, som er kommet til Grønland i fredags. Arkiv
24. februar 2020 13:10

En video af en ambulance, der er parkeret tæt på et Dash-fly i Nuuk, en båre og portører klædt i noget, der ligner beskyttelsesudstyr. 

Videoen blev postet på Facebook fredag aften, og i kølvandet på den seneste tids opmærksomhed på corona-virus, fik det spekulationerne til at løbe rigtig stærk på det sociale medie. For hvad skete der egentlig i hovedstadens lufthavn?

KNR fik fredag aften fat i chefpolitiinspektør Svend Foldager, som er medlem i Epidemikommissionen. Han kendte intet til hændelsen - og hvis der var sket noget alvorligt, ville han være blevet informeret, sagde han.

Politiet og det kommunale beredskab havde heller ikke fået nogen meldinger om, at noget usædvanligt skulle være foregået i lufthavnen.

knr.gl

Video: Paalu Møller

 

Mandag morgen bekræfter landslæge Henrik L. Hansen med syvtommersøm, at det ikke var corona-virus, som er kommet til Grønland i fredags. 

- Jeg kan helt sikkert bekræfte, at det ikke har noget med coronavirus at gøre. Der har ikke været nogen episoder i Grønland med coronavirus, siger han.

- Der skete intet ekstraordinært i lufthavnen i fredags. Det er altid sådan, at når der skal overflyttes patienter med smitsomme sygdomme, så tager man særlige forholdsregler, så de ikke smitter under transporten. Det kan dreje sig om alt fra influenza til tuberkulose. 

Vil du fortælle, hvad det var for en sygdom, der fik ambulancen til at rykke ud i lufthavnen?

- Jeg vil ikke udtale mig om enkeltsager, for vi har ikke lov til at oplyse noget om enkeltpersoners sygdom. 

Var det tuberkulose?

- Det ville ikke være lovligt, hvis jeg oplyste det, for det er en konkret sag, siger Henrik L. Hansen.