Landskassen skal sikre Royal Greenlands likviditet

Kuupik Kleist, forhandlingslederen omkring dannelsen af et nyt Landsstyre, bekræfter her til formiddag, at Grønlands største virksomhed, Royal Greenland, er økonomisk presset, og bekræfter de tal partiet Atassut i går fremkom med, at kapitalbehovet for Royal Greenland beløber sig til omkring 500 millioner kroner.
Skrevet af Mads Lynge
08. juni 2009 12:51

Partierne bag de igangværende landsstyreforhandlinger, Inuit Ataqatigiit, Demokraterne og Kattusseqatigiit Partiiat, indkaldte her klokken 12 til pressemøde.

Kuupik Kleist siger:

- I det kommende flertal i Landstinget har vi aftalt, at vi vil give Royal Greenland en økonomisk håndsrækning i det omfang det er nødvendigt, siger Kuupik Kleist til Radioavisen.

Han oplyser, at en del af pengene i første omgang kan hentes fra Landskassen, via den likvide beholdning. Derefter må man se om der er andre konsekvenser.

Der er tale om 500 millioner kroner, får det nogen indflydelse på jeres handlefrihed?

- Det er klart. Vi håber selvfølgelig på, at den kommende finanslov for næste år, ikke bliver påvirket alt for meget, men det er helt utvetydigt, at der sættes begrænsninger på nye aktiviteter, hvis vi skal ud og bruge 500 millioner kroner nu, siger Kuupik Kleist.

Hvad kan det her få af konsekvenser for Royal Greenland?

- Det er klart, at der efterfølgende skal vurderes på selskabet i det hele taget, og selskabets fremtid, inklusive ejerskabsmodeller, men det er for tidligt idag at begynde at sige noget konkret om det, siger Kuupik Kleist.