Landskassen er en sikker vinder

Der spilles som aldrig før i Grønland. Og Danske Spil er den store vinder, viser nye tal fra skatte- og afgiftsstyrelsen.
24. juli 2009 15:17

Vi spiller lotto og køber skrabelodder og oddset-kuponer og satser millioner i håbet om den store gevinst. I løbet af de sidste fire år har Dansk Spil øget sin omsætning med 24 milllioner kroner - fra godt 53 millioner i 2004 til knap 78 millioner sidste år.

Hvem, der vinder hvad og hvor meget er ikke kendt. Men en af de sikre vindere er landskassen, der har i samme periode næsten fordoblet sine indtægter fra Dansk spil. Sidste år gled 14 millioner kroner ned i landskassen. Og det kan så idrætten og kulturlivet her i landet så glæde sig over.

Men der spilles også på andre heste. Spilleautomaterne - de gamle en-armede-tyveknægte i moderne elektroniske udgaver - er fortsat populære. Her har skattestyrelsen over fire år kunnet notere en fordobling afgifterne - fra 5,4 millioner kroner sidste år til knap 12 millioner kroner sidste år.

Men det er tilsyneladende ikke fordi der spilles mere. Omsætningen på spilleautomaterne synes at holde sig stabilt i omegnen af 81 millioner kroner.

Afgifterne fra bingo og andre spil er derimod faldet en smule.

Men det bør nok understreges, at ingen kender omsætningen på spil via internettet.

Her i radioavisen har vi i de seneste dage haft fokus på ludomani - den sygelige spillelyst. Eksperter mener, at antallet af ludomaner stiger. Og der arbejdes nu på at kortlægge problemets omfang.