Landsholdsspiller takker tilskuerne for støtte under VM-kvalifikation

Søndag eftermiddag sikrede de grønlandske håndboldkvinder sig en plads til årets VM-slutrunde efter en tæt kamp mod det canadiske landshold.
Begejstringen var til at føle på i Inussivik-hallen i Nuuk, efter Grønland gik videre til VM-slutrunden søndag eftermiddag. Foto © : TAAK

Efter at have gjort rent bord til VM-kvalifikationskampene i Nuuk er de grønlandske håndboldkvinder klar til at kæmpe videre i VM-slutrunden, som spilles i Danmark, Sverige og Norge til november.

Og begejstringen blandt spillerne og landstræner Anders Friis var også til at mærke søndag eftermiddag.

- Vi skal til VM, det er vildt. Vi skal til VM, lød det fra landsholdsspiller Andrea Heilmann kort efter kampens afslutning.

Tilskuerne havde stor betydning

Den afgørende finale blev en tæt en af slagsen, men kampen endte til sidst med en 17-15 sejr til Grønland. Og ifølge Andrea Heilmann betød puplikums store opbakning til holdet rigtig meget for spillernes præstation. 

- Det varmede rigtig meget, at tilskuerne har støttet os hele vejen. De giver os mange kræfter. De fantastiske oplevelser er i vores hjerter. Tusind tak til tilskuerne, siger hun.

Også landstræneren Anders Friis var meget begejstret efter sejren. 

- Det er jo helt fantastisk, man kan jo bare kigge ud på publikum. Det blev en hård kamp, som vi havde forudset, men det her er jo helt fantastisk, så kæmpestort tillykke til hele Grønland. Det er fantastisk det her, siger landstræneren.

Til kvalifikationskampene i Nuuk har Grønland spillet mod Mexico, Cuba, USA og Canada, men til november kan Grønland se frem til at møde nogle af verdens bedste hold til VM-slutrunden.